Workshop met Emiel Redant en de Foodarcheoloog - Proeven van Rubens' tuin

  • Festiviteit

De keukenmeid van de familie Rubens gebruikte elke dag ingrediënten van eigen kweek om de maaltijden te bereiden. Wat ze zoal klaarmaakte? De Foodarcheoloog en bakker Emiel Redant zochten het uit. Ze vermengden alle smaken uit de eeuwenoude tuin tot een pittige culinaire voorstelling. Met het proeven van een Rubensiaanse pastei als kers op de taart.


Archeoloog Jeroen Van Vaerenbergh graaft naar de culinaire gewoon

Bereid een pasteitje op Rubensiaanse wijze



tes van de mens door de eeuwen heen. Samen met vaklui schotelt hij zijn publiek smaakvolle belevingsconcepten voor. In dit geval met bakker en kok Emiel Redant. De koning van de pâté en croûte toont zich ook een krak in grafische kunst en legt de ontwerpen van zijn pasteien eigenhandig vast op papier.

Praktisch


Zondag 1 september 2024 om 11, 14 en 16 uur 



  • Workshop 1 van 11 uur tot 12 uur

  • Workshop 2 van 14 uur tot 15 uur

  • Workshop 3 van 16 uur tot 17 uur

  • Bar open, voor en na de workshop


Kun je niet deelnemen aan de workshop? Proef mee van het resultaat én een Rubenscocktail aan de bar! Het eindproduct bevat vlees, noten en melkproducten. Er is helaas geen mogelijkheid om deze aan te passen aan allergieën of eetgewoonten.

Wanneer

  • tot
  • tot
  • tot

Locatie

Antwerpen - Rubenshuis
Hopland 13
2000 Antwerpen

Price

Basistarief: € 25

Age

18+

Reservaties

Links

https://rubenshuis.be/nl

Organisatie

Rubenshuis
Workshop met Emiel Redant en de Foodarcheoloog - Proeven van Rubens' tuin