Dinsdag 13 en woensdag 14 september: collectieve ophaling van houten en plastiek paletten en plastiek vaten

Gepubliceerd op Maandag 12 september 2022

“Grensland is Circulair” organiseert een vierde lokale circulaire inzameling van houten en plastiek paletten en brengt tweedehandspaletten opnieuw in omloop op Grensland.

In samenwerking met The Circle of Packaging werkte het Platform Grensland Menen-Wervik een collectieve inzameling van houten en plastic paletten uit. Op regelmatige tijdstippen kunnen kleine hoeveelheden paletten worden meegegeven tijdens collectieve inzamelingen. Voor grotere hoeveelheden paletten kan dit steeds op afroep gebeuren in direct overleg met Peter Feys – Circle of Packaging. Deze gratis actie richt zich naar alle bedrijven op Grensland, evenals de terreinen Klingstraat en Hoogweg in Wervik.

Deze gratis ophaling kadert in het project Grensland is Circulair dat het Platform Grensland uitvoert als demoproject voor Vlaanderen Circulair.  Gezien dit project op versterking van de circulaire economie, het stimuleren van de korte keten en het ondersteunen van de sociale economie focust worden de ingezamelde paletten gesorteerd en indien mogelijk hersteld. De nog bruikbare paletten kunnen als tweedehandspaletten aangekocht worden door bedrijven uit Menen en Wervik. 

Noteer alvast 13 en 14 september 2022 voor de eerstvolgende collectieve inzamelingsactie. Tijdens deze inzameling kunnen ook plastic paletten en lege gereinigde plastiekvaten worden meegegeven. Contacteer ook hiervoor Peter Feys.

Aan de eerdere collectieve inzamelingen van houten en plastic paletten op Grensland en de Wervikse bedrijventerreinen namen reeds en tiental bedrijven deel. Hierbij werden reeds meer dan 800 paletten ingezameld. Na sortering en herstelling kunnen 85 % van de ingezamelde paletten als tweedehands pallet een nieuw leven krijgen. Dit bespaart heel wat hout en zorgde voor een nette opruiming bij de deelnemende bedrijven! Er werden ook plastiekverpakkingen opgehaald. We focussen dus in eerste instantie op paletten:

  • Kunststof en hout
  • Alle afmetingen tot maximaal 1300x1300
  • Volumes tot +/- 50 paletten. – grotere volumes mogelijk op afspraak.

Hebt u andere houten of plastic verpakkingen dan kunt u dit eveneens meedelen en kijken we samen naar een mogelijke milieuvriendelijke en economische oplossing. Het betreft o.a. lege en gereinigde IBC’s, plastic vaten, plastic bidons, plastic kratten, palletboxen, … die niet als gevaarlijk afval worden gecatalogeerd. 

Paletten nodig? Denk lokaal en circulair en kies tweedehandspaletten!

Deze actie kadert in het project Grensland is Circulair waardoor het de bedoeling is om de paletten maximaal te hergebruiken in plaats van te vernietigen. Circle op Packaging sorteert de ingezamelde paletten in direct herbruikbare paletten, te herstellen paletten en paletten die niet meer kunnen hergebruikt worden. Deze laatste fractie wordt afgevoerd naar recyclagebedrijven voor materiaalhergebruik. 

Interesse om tweedehandspaletten aan te kopen aan interessante voorwaarden? Meerdere formaten en kwaliteiten zijn beschikbaar. Contacteer Circle of Packaging en maak samen een interessante circulaire deal.

Meer info over de paletteninzameling en het tweedehandsaanbod bij:

Meer informatie over het project ‘Grensland is Circulair’ en andere lopende acties zoals de inzamelingen van KGA, Pc’s en IT-materiaal, plastics, afgeschreven gebruiksgoederen, werkkledij en massief hout vindt u op de website www.grenslandcirculair.be .

Informeer ons ook over uw afvalprobleem! Dan zoeken we samen naar een circulaire oplossing!  Of maak gebruik van de « Vraag- en aanbod-rubriek » op de web site. 

 

De Circulaire Week krijgt de steun van:

sponsorbalk

De Circulaire Week is een initiatief van:

logobalk partners