Fietsinzamelactie tijdens de Circulaire Week

Gepubliceerd op Donderdag 25 augustus 2022

Samen met de Fietsbieb Menen organiseert het Platform Grensland Menen-Wervik een fietsinzamelactie tijdens de Circulaire Week (19 tem. 23 september).



Heb je een oude maar nog bruikbare fiets op overschot? Breng deze dan tijdens de Circulaire Week naar site Roussel, Wervikstraat 192 Menen. We nemen je fiets graag in ontvangst op volgende momenten:

- Maandag 19 september: 16u tot 18u

- Dinsdag 20 september: 10u tot 12u en van 16u tot 18u

- Woensdag 21 september: 16u tot 18u

- Donderdag 22 september: 16u tot 18u

- Vrijdag 23 september: 16u tot 18u



De fietsen komen terecht in de Fietsbieb van Menen. Hun vrijwilligers en techniekers zien de fietsen na en herstellen ze voor ze opnieuw in het ontleningscircuit terecht komen.

De fietsbieb is een betaalbare en duurzame oplossing

De fietsbieb is een voordelig uitleensysteem van fietsen waar iedereen – gezinnen, alleenstaanden met kinderen als grootouders in groot Menen en Wervik - beroep kunnen opdoen. Er is de fietsbieb voor kinderfietsen en tevens een project “Freewielie” met fietsen voor volwassenen. Hun ontlenersbestand is dan ook zeer gevarieerd. Beide projecten steunen volledig op vrijwilligers, zowel voor de administratie als voor de technische ondersteuning. Ze beschikken immers over meerdere techniekers die fietsen nazien en herstellen voor ze in het ontleningscircuit terecht komen. De fietsbieb is gebaseerd op milieu- en duurzaamheidsoverwegingen nl. duurzame materialen zoals fietsen een tweede leven geven. Het verhaal van “recyclage” zit dus sterk verweven in hun werking. Ze geven ook kansen aan kwetsbare jongeren. Zij komen soms helpen om fietsen te ontmantelen en krijgen een begin van opleiding die hen motiveert om vb. fietsenhersteller te worden. Ook basisscholen doen op de Fietsbieb een beroep om fietsen te ontlenen om kinderen te leren fietsen en/of deel te nemen aan het fietsexamen. Ook de jeugdwerking van de stad Menen en Welzijnsschakel Grenslicht doen regelmatig beroep op hun diensten. De fietsbieb is een betaalbare oplossing voor ouders. Kinderen groeien en hebben af en toe nood aan een grotere fiets en dat is financieel zwaar, zeker als er meerdere kinderen zijn in het gezin. Als Fietsbieb en Freewielie werken ze tevens mee om het fietsen te stimuleren, want het is gezond, milieuvriendelijk, goedkoop en gewoon leuk. In Menen is er is een grote vraag naar kinderfietsen en nog meer naar fietsen voor volwassenen. Hun voorraad fietsen is eerder beperkt. Het opzetten van een fietsinzamelactie dient hieraan te verhelpen.

Meer weten over de Fietsbieb?

Contact:

Joan Vander Beken Gsm 0477/78.04.53 E-mail : joan.vander.beken@telenet.be

Meer over de Circulaire Week

Check: www.grenslandcirculair/circulaire-week

De Circulaire Week krijgt de steun van:

sponsorbalk

De Circulaire Week is een initiatief van:

logobalk partners