KGA-inzameling

Gepubliceerd op woensdag 27 oktober 2021

De samenwerking tussen POM West-Vlaanderen en het project Grensland is Circulair wordt verdergezet. We ondersteunen graag de nieuw ingeplande collectieve inzameling van KGA op bedrijventerreinen georganiseerd door POM West-Vlaanderen in samenwerking met Vanheede.

Voor Grensland en de Wervikse bedrijventerreinen zal deze inzameling plaats vinden op 7 december 2021.

Inschrijven vooraf is noodzakelijk en dit kan vanaf 25 oktober 2021 via de website www.pomwvl.be/kga. De uiterste inschrijfdatum is 23 november. U vindt er ook info over de prijzen, een overzicht van de fracties die kunnen aangeboden worden en de praktische organisatie (handboek voor de KGA-inzamelaar).

Klein gevaarlijk afval zoals lege verfpotten, oude tl-lampen, loodaccu’s, olieresten, chemicaliën, lege cartridges en toners,… moet volgens de wetgeving apart ingezameld worden. Gezien het vaak om kleine hoeveelheden gaat wordt dit afval vaak voor lange tijd opgeslagen in bedrijven, of erger nog, belandt het  in de restcontainer. Voor veel bedrijven biedt dit gezamenlijk initiatief een interessante optie om langdurige opslag te voorkomen en biedt het tevens een belangrijk financieel voordeel. POM berekende dat het voordeel van deze collectieve ophaling t.o.v. een individuele ophaling door een erkend ophaler gemiddeld 35 tot 50% goedkoper is.  

Deelname aan de collectieve inzameling ontzorgt u tevens van heel wat administratieve rompslomp want Vanheede zorgt voor een optimale dienstverlening en bezorgt u de nodige attesten voor een juiste opname in uw afvalstoffenregister. 

U vindt een getuigenis van Vertexco en Thule over hun deelname aan de KGA-Inzameling op de website https://www.wervik.be/grenslandcirculair/nieuws/kga-ophaling-platform-grensland-ondersteunt-actie-van-de-pom-west