Platform Grensland steunt jongeren in hun digitale ontwikkeling

Gepubliceerd op maandag 29 november 2021

Op 9 november vond de eerste overdracht van afgeschreven pc’s vanuit Grensland naar Digitalforyouth.be (DFY.be) plaats. Dankzij de medewerking van 5 bedrijven konden er 26 pc’s en laptops worden gedoneerd. Deze PC’s worden nu in opdracht van DFY.be op een professionele en gecertificeerde manier gecleand bij CTG Circular. Daarna worden deze PC’s’ gerefurbished, voorzien van de nodige softwarepakketten en via de Koning Boudewijn Stichting en DFY.be geschonken aan scholen en instellingen die kansarme jongeren begeleiden.

Op deze manier krijgt afgeschreven IT-materiaal een nuttige herbestemming en dragen we met Grensland ook bij aan een meer circulaire economie.

De inzameling van IT-materiaal wordt continu verder gezet op Grensland en de bedrijventerreinen van Wervik. Indien uw bedrijf de komende maanden ook aan vernieuwing van IT-apparatuur toe is denk er dan aan dat uw afgeschreven PC’s, laptops, notebooks, schermen, printers,… nog een zeer nuttige toepassing kunnen krijgen door deze te schenken aan DFY.be. Na afspraak kunt u deze apparatuur binnenbrengen bij Recylec dat als inzamelpunt fungeert.

Deze actie kadert in het project Grensland is Circulair, een project dat gesteund wordt door Vlaanderen Circulair, de provincie en POM West-Vlaanderen en de projectpartners Platform Grensland, Menen, Wervik, MIROM Menen, Take-off en 3PT Consult.

Dank aan de deelnemende bedrijven ’t Veer, MLS, Group Dekeyzer, Decospan en het Economisch Huis Oostende. We hopen dat hun voorbeeld ook andere bedrijven inspireert.

Meer info op https://www.wervik.be/grenslandcirculair/nieuws/grensland-steunt-digitalforyouthbe-en-zamelt-bij-bedrijven-pcs-voor