Maak zelf paardenbloemenwijn of op zijn Werviks "Pissebeddenwijn”

Gepubliceerd op woensdag 18 maart 2020

Benodigdheden:

3 liter paardenbloemen (geen steeltjes , geen bladeren!), 1500 gr suiker(kristal), 2 citroenen, 1 sinaasappel, 500 gr rozijnen, 4,5 liter water , wijngist

Werkzaamheden:

Pluk de bloemen op een mooie zonnige dag want de gele kleur krijg je later in je glas... in Engeland heeft men zelfs een traditionele dag:

St. Georgesday op 23 april!

Kook het water en giet het over de paardebloemen en laat dit zo 2 of 3 dagen trekken (iedere dag even roeren). Het vat moet goed afgedekt worden met een doek. Op de derde dag kook je alles met de citroenen- en sinaasappelschillen en de suiker één uur lang. Alles terug in het vat met en de sappen van citroenen en sinaasappel erbij.

Na het afkoelen gist erbij. Drie dagen afgedekt laten staan en dan in gistingsfles zeven en rozijnen erbij doen. Zo laten staan tot gisting ophoudt en hevelen als de wijn helder wordt (eind augustus). Na een jaar is de wijn op zijn best maar meestal komt het zover niet, maak er daaom dubbel zoveel!

Gezondheid!!!