Nieuwe en aangepaste P30-plaatsen in Wervik vanaf 16 september

Gepubliceerd op vrijdag 30 augustus 2024

Vanaf 16 september worden er in Wervik, Geluwe en Kruiseke veranderingen doorgevoerd in het aantal P30-parkeerplaatsen. Het stadsbestuur heeft, na een grondige evaluatie van de bestaande P30-plaatsen, beslist om enkele plaatsen te verwijderen en nieuwe toe te voegen. Momenteel is een gespecialiseerde firma bezig met de aanpassingswerken.

De evaluatie van de bestaande P30-plaatsen heeft aangetoond dat sommige plaatsen amper werden gebruikt. Dit kwam vaak doordat er voldoende andere parkeermogelijkheden in de buurt waren, waardoor de P30-plaats overbodig bleek. Daarnaast bleek uit de verzamelde data dat er misbruik was op zondag (geen handhaving), en was er vraag naar nieuwe P30-locaties in andere delen van de stad.

Er worden nieuwe P30-parkeerplaatsen toegevoegd op verschillende locaties in Wervik, Geluwe en Kruiseke. In Wervik komen er nieuwe plaatsen aan de Komenstraat 31 (nabij bloemenzaak Pluk) en op de parking Ooievaarstraat (nabij het stadhuis, naast de parkeerplaats voor de deelwagen), nabij het Stadhuis. In Kruiseke wordt er een nieuwe P30-plaats voorzien aan de Kruisekestraat 499 (nabij slagerij Dries). In Geluwe worden er P30-plaatsen toegevoegd aan de Ieperstraat 45 (nabij Luvie Me) en 13, en aan de Menenstraat 44 (nabij de wasbox) en 81 (nabij tankstation – Amaryllis). Op iedere locatie wordt er één nieuwe P30-plaats toegevoegd, behalve bij Menenstraat 81, daar komen er twee nieuwe bij.

Tegelijkertijd worden er op enkele locaties P30-parkeerplaatsen verwijderd. In Wervik verdwijnen de P30-plaatsen op de parking Lege Kruisse en aan de Kruisekestraat 65. In Geluwe worden de P30-plaatsen aan de Beselarestraat 4 en 36 opgeheven.

In het kader van deze herziening worden ook de onderborden kortparkeren bij alle bestaande en nieuwe P30-plaatsen aangepast. De nieuwe tekst op de onderborden zal luiden: “30min. Van maandag tem zaterdag van 09.00 uur tem 18.00 uur.” Hiermee wordt de oude tekst vervangen die nog verwijst naar de regeling van maandag tot en met zondag van 07.00 uur tot 19.00 uur.

Een P30-plaats betekent dat je maximum 30 minuten gratis kan parkeren zonder parkeerschijf, een sensor in het parkeervak registreert automatisch je parkeertijd. Deze plaatsen zijn ideaal voor het laden en lossen of om boodschappen te doen. De P30-plaatsen in Wervik zijn van toepassing van maandag tot en met zaterdag van 9 tot 18 uur.

Met deze aanpassingen wil het stadsbestuur van Wervik inspelen op de noden van de bewoners en bezoekers, en zorgen voor een efficiënter en eenduidig gebruik van de beschikbare parkeerruimte. Door voor P30-plaatsen ook 9 tot 18 uur te hanteren, zijn alle parkeerbeperkingen binnen een uniform kader.