Nieuwe sorteerstraat in Eendrachtstraat opent eind september

Gepubliceerd op woensdag 21 augustus 2024

De bewoners van de Eendrachtstraat kunnen binnenkort gebruikmaken van een gloednieuwe sorteerstraat, maar ze zullen iets langer moeten wachten dan oorspronkelijk gepland. Door vertraging in de levering van bouwmaterialen zal de nieuwe sorteerstraat pas eind september in gebruik worden genomen.

Deze sorteerstraat bestaat uit vijf ondergrondse containers voor de gescheiden inzameling van restafval, PMD (plastic, metaal en drankkartons), papier en karton, glas, en GFT (groente-, fruit- en tuinafval). Oorspronkelijk was de opening gepland voor begin september, maar door vertragingen in de productie van de inwerpzuilen is de ingebruikname met enkele weken uitgesteld.

Ondanks deze vertraging blijven de voorbereidende werkzaamheden op schema. De grondwerken zijn gestart op 19 augustus, en tijdens deze periode blijft het huidige afvalverzamelpunt op de kruising van de Eendrachtstraat en Ooststraat bereikbaar en beschikbaar voor de bewoners.

Alle inwoners van de Eendrachtstraat en Ooststraat zullen begin september een brief ontvangen met gedetailleerde informatie over de registratie en het gebruik van de nieuwe sorteerstraat.