Nutswerken in de Nieuwstraat (4/09-20/09)

Gepubliceerd op woensdag 28 augustus 2024

Van 4 september om 7 uur tot 20 september om 18 uur worden er nutswerken uitgevoerd aan het kruispunt van de Groenstraat, Nieuwstraat en Donkerstraat te Wervik. De werkzaamheden, uitgevoerd in het kader van het Fiberklaar-project, omvatten de aanleg van glasvezel en zullen in verschillende fases plaatsvinden.

Werken en verkeersmaatregelen

De werkzaamheden worden in meerdere fases uitgevoerd:

  1. Fase 1: Kruispunt Donkerstraat - Nieuwstraat
  2. Fase 2: Kruispunt Nieuwstraat - Groenstraat
  3. Fase 3: Groenstraat - Nieuwstraat
  4. Fase 4: Nieuwstraat 39 en kruispunt Donkerstraat

Elke fase wordt volledig afgerond voordat de volgende fase wordt opgestart, om de voortgang en de veiligheid te waarborgen. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden wordt de noodzakelijke signalisatie geplaatst volgens het goedgekeurde signalisatieplan. Dit zorgt ervoor dat de verschillende fasen van de werken op een veilige en georganiseerde manier verlopen.

Borden die een parkeerverbod aanduiden worden geplaatst langs de parkeerstroken, specifiek voor de fase waarin gewerkt wordt. Deze borden bevatten de data van de uitvoering en het beëindigen van de fase, evenals de voorziene uren. De borden worden ten minste 48 uur voor de aanvang van de werkzaamheden opgesteld om voldoende tijd te geven voor aanpassingen van de bewoners en weggebruikers.

Bewoners van de Nieuwstraat, Groenstraat en Donkerstraat worden per brief geïnformeerd over de werkzaamheden. Deze communicatie bevat informatie over welke locaties bereikbaar zijn tijdens de verschillende fasen van de werkzaamheden en wordt ruim van tevoren verzonden.

Wij danken u voor uw begrip en medewerking tijdens de uitvoering van deze nutswerken.

Algemeen signalisatieplan kruispunt Nieuwstraat