Overzicht van alle wegenwerken

Gepubliceerd op dinsdag 23 juli 2024

Momenteel zijn er op verschillende plaatsen in onze Stad wegenwerken of nutswerken aan de gang. Hieronder vindt u een overzicht van de lopende en geplande werkzaamheden, zodat u op de hoogte bent van de actuele situatie en eventuele verkeershinder.

  1. Weg- en rioleringswerken Molenstraat/Bakkerstraat/Rekestraat:

Er vinden nutswerken plaats (water, gas, elektriciteit, telecom en glasvezel) ter voorbereiding van een volledige heraanleg van deze straten, inclusief nieuwe rioleringen en bestrating met voetpaden en boordstenen. Momenteel wordt alleen in de voetpadzone gewerkt.

De Rekestraat en de Molenstraat tussen de Geluwestraat en de spoorweg zijn al aangepakt, de Bakkerstraat is nu in uitvoering. Na het bouwverlof wordt verder gewerkt in de Bakkerstraat. Het laatste deel van de Molenstraat tussen de spoorweg en de Steenakker wordt in het najaar van 2024 uitgevoerd. De eigenlijke riolerings- en wegeniswerken zijn gepland voor begin 2025.

2. Herstel wegen deel 2:
Deze werken omvatten nutswerken, heraanleg van de toplaag en op sommige plaatsen nieuwe voetpaden en boordstenen. De volgende straten worden aangepakt:

  • Leopoldstraat: Voor het verlof zijn de voetpaden vernieuwd. In de week van 12 augustus wordt het asfalt afgefreesd en vernieuwd.
  • Ter Puttestraat en Nieuwe Barrierestraat: Wegeniswerken van 12 augustus tot en met 20 september 2024. Voetpaden, boordstenen, straatgoten en asfalt worden vernieuwd.
  • Briekhoekstraat: De Watergroep zal de huisaansluitingen vernieuwen. Dit gebeurt vanaf 2 september tot 18 september. Eind september wordt de oude waterleiding uit dienst genomen. Ook de voetpaden, boordstenen, straatgoten en het asfalt worden vernieuwd. Uitvoering van de werken is voorzien in oktober 2024.
  • Scherpenheuvelstraat: Nutswerken door de Watergroep vanaf half september tot half oktober. Wegeniswerken in november 2024, inclusief een verkeersplateau bij het kruispunt met de Th. Godtschalcklaan.
  • Oudehondstraat: Aanleg persleiding voor huishoudelijk afvalwater en vernieuwing asfalt. Werken starten in september 2024 ter hoogte van huisnummers 3, 5 en 7.
  • Klijtstraat: Vernieuwing voetpaden, straatgoten en asfalt, inclusief op sommige plaatsen de fundering van de rijweg.

Tijdens de vakantieperiode verzoeken we aannemers om onnodige materialen van de werf te verwijderen en de werf proper achter te laten.

3. Fiberklaar:
Tijdens de vakantie blijft één ploeg werken om leidingen aan te leggen nabij schoolomgevingen in Wervik. De herstellingswerken en het opnieuw dichtleggen van trottoirs worden nauwlettend gevolgd via wekelijks overleg en opleveringsvergaderingen. Zolang dit niet in orde is, worden de afgewerkte zones niet vrijgegeven.

Vooropgestelde planning:

  • Lege Kruisse – Speldenstraat (deel voor de spoorweg)
  • Speldenstraat vanaf de spoorweg (tweerichtingsverkeer blijft mogelijk)
  • Koestraat (deel 1)
  • Koestraat – Akademiestraat – Sint Jorisstraat
  • Sint Jansstraat
  • Rapetstraat (1e deel)
  • Rapetstraat (2e deel) – Prinsenstraat
  • Robert Klingstraat – Tulpenlaan – Violierenlaan

Er wordt rekening gehouden met de kermis en de wielerwedstrijd “Omloop van de Grensstreek”.

4. Rioolherstel Geluwestraat:

Er zijn problemen met de riolering in de Geluwestraat, tussen de Ommegangstraat en de Molenstraat. Zowel de riolering als het wegdek moeten vernieuwd worden. Studiebureau Cnockaert is aangesteld voor het uitvoeringsdossier, dat op 15/07 werd goedgekeurd. De werken, geraamd op €150.220,04 (excl. btw), zijn urgent en de aanbesteding loopt tot 26 augustus. Begin september wordt een aannemer aangesteld, met de start van de werken gepland op 1 oktober 2024. Er zijn 30 werkdagen voorzien voor de uitvoering.