Recht van inzage en bezwaar tegen de kiezerslijst - verkiezingen 13/10

Gepubliceerd op maandag 02 september 2024

In aanloop naar de verkiezingen van 13 oktober, wil het stadsbestuur van Wervik haar inwoners informeren over hun recht om de kiezerslijst in te zien en bezwaar in te dienen. Van 1 augustus tot en met 1 oktober kunnen inwoners maandag tot vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur terecht bij de Dienst Burgerzaken bij het Stadhuis, om te controleren of hun naam correct op de kiezerslijst staat.

Indien je ten onrechte niet op de lijst staat, onterecht bent opgenomen, of als er fouten zijn in je gegevens, dan kan je bezwaar indienen bij het college van burgemeester en schepenen. Dit kan schriftelijk of mondeling, indien je niet in staat bent te schrijven. Het bezwaar moet samen met eventuele bewijsstukken ingediend worden via een verzoekschrift of aangetekende brief aan de algemeen directeur of een gemachtigde ambtenaar.

Het college zal binnen vier dagen na indiening een beslissing nemen over het bezwaar. Uiterlijk op 5 oktober 2024 krijg je bericht over de datum waarop je bezwaar zal worden behandeld. Tijdens een openbare vergadering van het college zal het bezwaar worden besproken, waarbij je, je advocaat, of je gemachtigde de kans krijgt om gehoord te worden.

Als je niet verschijnt tijdens de zitting, wordt aangenomen dat je de beslissing van het college accepteert. Een beroep tegen de beslissing kan alleen tijdens de zitting worden ingediend. Meer informatie over deze procedure is beschikbaar op het gemeentesecretariaat.

Voor vragen of meer informatie over deze procedure kun je terecht op het gemeentesecretariaat.