Stad Wervik lanceert ‘Boom zoekt Tuin’

Gepubliceerd op maandag 26 augustus 2024

Stad Wervik nodigt al haar inwoners uit voor de unieke actie ‘Boom zoekt Tuin’. Met deze actie wil Wervik niet alleen het groen in de stad uitbreiden, maar ook de biodiversiteit en het klimaat een stevige boost geven. Dit is een actie in samenwerking met de provincie en de vzw Regionaal Landschap Leie en Schelde.

Waarom een boom in uw tuin?

'Boom zoekt Tuin' draait om meer dan alleen het planten van bomen. Het gaat om het kiezen van streekeigen soorten die goed passen in de lokale omgeving. Deze bomen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar helpen ook bij het verbeteren van de biodiversiteit en het creëren van een gezondere leefomgeving voor mens en dier. Voor de inwoners van Wervik is dit een unieke kans om een actieve rol te spelen in de vergroening van hun stad.

Infosessie op 10 september

Om meer te weten te komen, nodigt Stad Wervik u uit voor een infosessie op dinsdag 10 september om 19u30 in GC Gilwe. Tijdens deze sessie krijgt u een korte presentatie over het belang van klimaatbomen. U maakt kennis met het aanbod van bomen en krijgt waardevolle tips over hoe u deze het best kunt verzorgen. Na de presentatie hebt u de mogelijkheid om ter plekke een gratis boom te bestellen.

Er zijn 50 bomen beschikbaar, dus wees er snel bij! Bij inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail. Inwoners die zich willen inschrijven voor de infosessie, en kans willen maken op één van de gratis bomen, kunnen dit doen via: https://www.rlleieschelde.be/boom-zoekt-tuin 

Praktische details

  • Per adres wordt één boom verstrekt.
  • Dubbele inschrijvingen, zoals meerdere personen op hetzelfde adres, worden gecontroleerd en zo nodig verwijderd.
  • Wie zich inschrijft voor de infosessie, maar niet aanwezig is, verliest het recht op een gratis boom.

     

Inschrijven voor de Infosessie

Tijdens de infosessie kunt u direct een boom bestellen. Indien u nog even wilt nadenken, krijgt u een papieren bestelformulier mee dat de week erop ingediend moet worden. Online inschrijven of bestellen is niet mogelijk. Enkel deelnemers die effectief aanwezig zijn op de infosessie komen in aanmerking voor een gratis boom. Er kan één boom per adres worden besteld.

Dit is een actie in samenwerking met de provincie en de vzw Regionaal Landschap Leie en Schelde. Zij organiseren deze campagne ‘Boom zoekt Tuin’ in samenwerking met de steden en gemeenten.

Schrijf je in voor de infosessie op 10/09