Werken Fiberklaar Begonialaan (5/09-2/10)

Gepubliceerd op dinsdag 03 september 2024

Vanaf 5 september tot en met 2 oktober worden er nutswerken uitgevoerd in de Begonialaan te Wervik. Deze werkzaamheden betreffen de aanleg van een glasvezelkabel over een oppervlakte van 1056,26 m², wat de hele Begonialaan zal beslaan.

De aanleg van de glasvezelkabel zal gefaseerd plaatsvinden, met werkzaamheden die worden uitgevoerd tussen de kruispunten en langs één zijde van de rijweg. Dit is een maatregel om de overlast voor de bewoners en het verkeer tot een minimum te beperken.

Gedurende de uitvoering van de werken zullen de noodzakelijke signalisatieborden worden geplaatst volgens het vooraf opgestelde signalisatieplan. Bewoners zullen tijdens de werkzaamheden toegang hebben tot hun woningen. Om te voorkomen dat voertuigen tijdens de werken op ongewenste plaatsen parkeren, zullen er borden voor een parkeerverbod worden opgesteld aan de parkeerstrook. Deze borden zullen minimaal 48 uur voor de start van de werkzaamheden worden geplaatst en blijven staan tot het einde van de werkzaamheden.

Om de doorstroming van het verkeer te waarborgen, wordt er een vrije ruimte van 7 meter gerespecteerd, zodat doorgaand verkeer in beide richtingen mogelijk blijft. Voor voetgangers worden er ook passende signalisatieborden geplaatst om hen te begeleiden bij het oversteken.