Werken Fiberklaar Donkerstraat-Magdalenastraat (11/09-27/09)

Gepubliceerd op woensdag 04 september 2024

Vanaf 11 september tot en met 27 september worden er belangrijke nutswerken uitgevoerd in Wervik. Deze werkzaamheden vinden plaats in de Magdalenastraat, tussen de verbindingsweg naar de Kasteelstraat en de Ten Brielenlaan, evenals in de Donkerstraat.

Het project betreft de aanleg van een glasvezelkabel en zal plaatsvinden in fasen. De eerste fase omvat een bouwtrein van 100 meter die volledig zal worden afgewerkt voordat een nieuwe fase van start gaat. Gedurende de werkzaamheden zal de Magdalenastraat volledig afgesloten zijn voor doorgaand verkeer. De Donkerstraat zal pas worden aangepakt nadat de Magdalenastraat volledig is afgewerkt.

Om de veiligheid van alle weggebruikers te waarborgen, wordt er tijdens de werkzaamheden passende signalisatie geplaatst volgens het signalisatieplan. Dit omvat borden met een parkeerverbod die ten minste 48 uur voorafgaand aan de werkzaamheden worden geplaatst.

In de Donkerstraat wordt een corridor van minimaal 1,5 meter breed gecreëerd om fietsers en schoolgaande kinderen een veilige doorgang te bieden. Voetgangers worden verzocht gebruik te maken van de aangegeven oversteekplaatsen, die duidelijk worden gemarkeerd met signalisatieborden.